Τέσσερα βιβλία που θα δούμε στη μεγάλη οθόνη

Την αρχή έκανε η J.K. Rowling. Η επιτυχία που γνώρισε το franchise του Harry Potter έβαλε όλα τα studios να χτυπάνε τις πόρτες των συγγραφέων ψάχνοντας για την επόμενη μεγάλη εισπρακτική επιτυχία. Έχουν αγοραστεί τα δικαιώματα σχεδόν κάθε young adult βιβλίου που υπάρχει, ακόμα και εκείνων που δεν έχουν γραφτεί ακόμη..! Κάποια δεν έφεραν επιτυχία, όπως το αδικοχαμένο Eragon, που ήταν αρκετά καλοστημένο αλλά δεν χτύπησε τα νούμερα που περίμεναν ή το Golden Compass, το οποίο χαρακτηρίστηκε αρκετά παιδικό. Άλλα πάλι με κάνουν περήφανη με την ύπαρξη τους και αποτελούν ακριβώς αυτό που θέλω από μία μεταφορά ενός βιβλίου στην μεγάλη οθόνη, το Perks of Being a Wallflower και το Hunger Games, είναι τα λαμπρά παραδείγματα. Υπάρχουν και εκείνα όμως που με θύμωσαν, που οι αλλαγές τους με ξένισαν και το τελικό τους αποτέλεσμα μου φάνηκε βιαστικό και ανάξιο προσοχής, το Beautiful Creatures και το The Host, είναι δύο από αυτά. Σε γενικές γραμμές οι εισπράξεις γίνονται, αλλά μετά από πολύ άγχος για το αποτέλεσμα.

Παρακάτω είναι μερικά adaptations που θα δούμε αυτούς τους μήνες:

Hunger Games 2: Catching Fire.
Μπορεί οι πρώτοι Αγώνες Πείνας να τελείωσαν, ο πόλεμος όμως, μόλις άρχισε. Η Κάντνις και ο Πίτα γυρίζουν στην Περιοχή 12 αντικρύζοντας τις αλλαγές που έφερε η νίκη τους. Η ελπίδα στους ανθρώπους γεννιέται και η ιδέα της αντίσταση ριζώνει. Γι’αυτό ακριβώς ο πρόεδρος Snow αποφασίζει να τους ξαναπετάξει μέσα στην αρένα, αυτή τη φορά όμως με διαφορετικούς αντιπάλους.
(Το βιβλίο κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Platypus με τον τίτλο «Φωτιά» και θα έρθει στις ελληνικές αίθουσες στις 27 Νοεμβρίου.)
 


 
Divergent
Mετά από τόσα χρόνια πολέμου και εξαθλίωσης, η ανθρωπότητα αποφασίζει πως ο μόνος τρόπος επιβίωσης είναι η δημιουργία ενός καινούριου συστήματος δημοκρατίας. Οι πολίτες χωρίζονται σε πέντε ομάδες διαφορετικού τρόπου ζωής και σκέψης, πέντε factions: τη συμπόνια, την ειλικρίνεια, την ιδιοφυΐα, τον αλτρουισμό και τη γενναιότητα. Όλοι επιλέγουν να ανήκουν σε μία ομάδα και να υπηρετούν τους κανόνες της. Κάποιοι όμως δεν ανήκουν πουθενά, κάποιοι είναι divergent. Περισσότερα εδώ.
(Το βιβλίο κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Platypus με τον τίτλο «Απόκλιση».)
 

 
Vampire Academy: Blood Sisters
Το περιμέναμε πολλά χρόνια και τώρα έφτασε. Ο κόσμος των vampires είναι χωρισμένος σε τρεις ράτσες: τα Moroi (οι καθαρόαιμοι βρικόλακες με τις μαγικές δυνάμεις), τα Dhampir (οι φύλακες) και τα Strigoi (οι απέθαντοι εχθροί). Σε μία ακαδημία που οι φύλακες έχουν ορκιστεί να προστατεύουν τα Moroi, ο κόσμος τους περιπλέκει όταν η μαγεία φεύγει εκτός ελέγχου. Loyalty runs deeper than blood.
(To πρώτο βιβλίο της εξαλογίας ονομάζεται «Vampire Academy» και κυκλοφορεί από τις εκδόσεις IntroBooks.)

 

 
The Book Thief
To 1939 στη Γερμανία των Ναζιστών ένα ορφανό κορίτσι προσπαθεί να επιβιώσει κλέβοντας…βιβλία. Με τη βοήθεια του θετού πατέρα της μαθαίνει να διαβάζει και σιγά σιγά αρχίζει να μοιράζει τα κλεμμένα βιβλία στη γειτονιά και τους φίλους της. Σε μία εποχή γεμάτη καταπίεση και θάνατο, αυτή η ιστορία εμπνέει ελπίδα.
(Το βιβλίο έχει μεταφραστεί από τις εκδόσεις Ψυχογιός και ονομάζεται «Η κλέφτρα των βιβλίων».)

Σχολιάστε