August Book Haul

20160826_123659kk

Είχα παραγγείλει πριν καιρό αυτά τα βιβλιαράκια και επιτέλους έφτασαν!

White Teeth της Zadie Smith. Το πρώτο μυθιστόρημα που έγραψε, όταν ήταν μόλις 25 χρονών, της έδωσε διακρίσεις και την έκανε να ξεχωρίζει από όλες τις υπόλοιπες βρετανικές φωνές. Στα ελληνικά κυκλοφορούσε από τις εκδόσεις Ψυχογιός, με τίτλο «Λευκό χαμόγελο σε μαύρο φόντο», αλλά έχει πλέον εξαντληθεί.

We Have Always Lived in the Castle, μια πολύ μικρή ιστορία της Shirley Jackson, για την ακρίβεια ένα gothic παραμύθι που εντυπωσιάζει όποιον το έχει διαβάσει. Ξέρω σίγουρα πως άρεσε στη Zizeloni και την Akylina!

Το Κορίτσι με τα Πορτοκάλια, του Jostein Gaarder, ο οποίος έχει γράψει το πολύ γνωστό «Ο Κόσμος της Σοφίας». Το είχα πρωτοακούσει από τη Cocooning Cat, είναι μια ιστορία αγάπης σε μορφή παραμυθιού που παίρνει φιλοσοφικές διαστάσεις. Είναι αρκετά μικρό και φαίνεται πολύ ενδιαφέρον και ελαφρύ.

Πριν λίγες μέρες πέρασα από το Jemma, και προμηθεύτηκα τα δύο καινούρια τεύχη του αγαπημένου μου Giant Days:

img_20160826_133510.jpg

και έκανα συνδρομή, κάτι που δεν γνώριζα πως μπορεί να γίνει. Το Jemma αναλαμβάνει pre-orders που πρέπει να γίνονται δύο μήνες πριν κυκλοφορήσουν τα τευχάκια, για να έχει προτεραιότητα και να παίρνει πρώτο τις παραγγελίες. Έτσι έγινα συνδρομήτρια για το Saga και το Wytches από την Image Comics, ενώ μου έδωσαν ένα preview που κυκλοφορεί η εταιρεία κάθε μήνα, με τα καινούρια graphic novels που έχει αναλάβει, συνεντεύξεις με τους creators και τους illustrators. Το λάτρεψα! Διάβασα λίγες σελίδες preview από το καινούριο comic του Bryan Lee O’Malley, Snotgirl και ένα της Chynna Clugston Flores, Blue Monday, που μου κίνησε τη περιέργεια. Έμαθα ακόμη για τον οργανισμό Creators for Creators, τον οποίο έστησαν πολλοί γνωστοί κομίστες για να υποστηρίξουν άσημους, νέους καλλιτέχνες και τη δουλειά τους. Ετοιμάζω καινούριο post για όλα αυτά, μαζί με τα comics του μήνα.

20160826_122802kk

Τέλος, πέρασα από την έκθεση βιβλίου στο Ναύπλιο και σε ένα stand, ξεχώρισα αυτά τα μικροσκοπικά βιβλία, με διηγήματα και ποιήματα. Κάτι σαν τα δικά μας ελληνικά penguin little black classics. Τα δημιουργεί ο ποιητής Βασίλης Δημητράκος, ο οποίος έχει ιδρύσει τον δικό του εκδοτικό οίκο, Μπιλιέτο, προσπαθώντας να βγάλει φωνές ποιητών προς τα έξω. Την επιμέλεια τους έχει αναλάβει ο αδερφός του, Γιάννης Δημητράκος, και είναι αυτά που βλέπετε παρακάτω:

20160825_180917kk

Ελπίζω να είχατε εξίσου ενδιαφέρουσες αγορές! 🙂

3 Comments

  1. Αα πέρασα κι εγώ απο την έκθεση στο Ναύπλιο και πηρα αυτα τον Ζαν Κοκτώ & την Βιρτζίνια Γουλφ 😉 + ενα του Καβάφη κι ένα του Παπαδιαμάντη (τόσο αγαπημένος)

    1. Αλήθεια?! Πωω ωραία! Α! Πήγα στην Καρδαμύλη που μου είπες και ήταν πανέμορφα ρε, από τα μέρη που σίγουρα θέλω να ξαναπάω ένα διήμερο να μείνω! Άρεσε σε όλους μας 😀

Σχολιάστε