Τι να δεις σήμερα: Insecure/ Better Things

Ειλικρινά έχουν περάσει χρόνια που είχα να ενθουσιαστώ τόσο πολύ με τηλεοπτικό Σεπτέμβρη. Τα τελευταία έτη ανυπομονώ για τις mid-season σειρές της καλωδιακής τηλεόρασης, φέτος όμως κάτι φαίνεται να άλλαξε. Η αμερικάνικη τηλεόραση έσπασε μερικά από τα όρια της, βγήκε από το comfort zone της κι έφερε μπροστά δύο σειρές που είναι τόσο διαφορετικές και ταυτόχρονα απαραίτητες για τα σημερινά δεδομένα που σε κάνει να απορείς γιατί τους πήρε τόσο καιρό να τις υλοποιήσουν. Μιλάω φυσικά για το Insecure και το Better Things.

Όπως κάθε ανεξάρτητη και τελείως φρέσκια σειρά πλέον, έτσι και το Insecure ξεκίνησε αρχικά ως web series με τον τίτλο Awkward Black Girl. Δημιουργός και πρωταγωνίστρια είναι η Issa Rae που φέρνει στο προσκήνιο το τι σημαίνει να είσαι «μαύρη γυναίκα» στην Αμερική του σήμερα. Πολλοί συγκρίνουν τη σειρά με το Girls, και κατά κάποιο τρόπο μοιάζουν (εξάλλου αν δεν «έχτιζε» η Dunham το δρόμο στο HBO γι’αυτού του είδους τις σειρές, θα αργούσαμε πολύ να δούμε την Issa σε πρωταγωνιστικό ρόλο στη τηλεόραση), αλλά το Insecure κάνει σωστά ότι έκανε λάθος το Girls. Είναι πιο αληθινό, πιο αυθεντικό και πιο οικείο. Είναι απλό και μέσα στην ευκολία του λαμπρό. Ανάμεσα στους σκηνοθέτες είναι η Melina Matsoukas, η οποία έχει αναλάβει πολλά Rn’B video clips και όλο το αντίστοιχο feeling, το βλέπεις να περνά και στη σειρά, που εκτός από εξαιρετικούς διαλόγους, έχει και υπέροχα καλλιτεχνικές λήψεις.

insecure_hbo

Αν με ρωτούσατε πέρυσι ποια είναι η καλύτερη κωμωδία στη τηλεόραση, θα σας απαντούσα το You’re the Worst. Μόνο που το You’re the Worst είναι πολλά περισσότερα από κωμωδία και φέτος εκθρονίστηκε από το εκπληκτικό Better Things της Pamela Aldon και του Louis C.K., που ήταν τα πάντα: ξεκαρδιστικό και ταυτόχρονα γροθιά στο στομάχι. Με μια σαραντάχρονη μητέρα τριών κορών να ψάχνει να ισορροπήσει τα ανισορρόπητα. Μεγάλες αλήθειες, καθόλου επιτηδευμένες ή υπερβολικές, σου δείχνει απλά και λίγο θυμωμένα τι σημαίνει να είσαι διαζευγμένη μητέρα και γυναίκα πρότυπο για τους άλλους. Ιδιοφυές. Αυτό που προσωπικά με κέρδισε πέρα από την Aldon, ήταν οι ηθοποιοί που παίζουν τις κόρες της. Από τη μικρούλα μέχρι την έφηβη και τη μεσαία Frankie να κλέβει τη παράσταση με τη διαφορετικότητα της. Ήταν παιδιά που δεν έχω ξανά συναντήσει στο Hollywood.

3caa7576-44d7-4594-a6aa-d5ff533d48e2

9 Comments

  1. To «Better Things» θέλω ΤΟΣΟ πολύ να το δω! Το όνομα και μόνο του Louis C.K. στην παραγωγή είναι εγγύηση 😉
    (By the way, προσπάθησα να βρω το «Skam» για να το δω, αλλά δεν το βρήκα πουθενά 😦 Ξέρεις αν υπάρχει κάπου online;)

Σχολιάστε