2017: My reading year in review

Είμαι πολύ ευχαριστημένη από τις αναγνωστικές μου επιλογές το ’17, διάβασα πολύ, διάβασα βιβλία που μ’άρεσαν, που με διασκέδασαν, που μου έμαθαν και μ’έκαναν να νιώσω. Άρχισα να διαβάζω ελληνική πεζογραφία για πρώτη φορά και ανακάλυψα ένα βιβλίο που μίλησε σε όλο μου το είναι, διάβασα μετά από πολύ καιρό ποίηση και θυμάμαι απ’έξω να απαγγείλω την αγαπημένη μου σελίδα, βρήκα τη Ferrante και ταξίδεψα στη Νάπολη, διάβασα πολύ για το φεμινισμό και άνοιξα τα μάτια μου σε πολιτικές και κοινωνίες. Γέμισα από ιστορίες όλου του κόσμου. 

Έτσι θέλω να ακολουθήσει και το ’18, μόνο που θα κάνω τα πράγματα λίγο διαφορετικά. Καταρχάς άρχισα να διαβάζω όλη τη σειρά του Χάρι Πότερ, από το πρώτο βιβλίο και ήδη δεν μπορώ να το αφήσω κάτω. Έπειτα θα διαβάσω βιβλία στο ράφι μου, κλασσικά, θεατρικά έργα, κι άλλη ποίηση και νέους Έλληνες. Θέλω ακόμη περισσότερη ποικιλία. Και παιδικά βιβλία! Θα αρχίσω να διαβάζω στη βαφτιστήρα μου και θα σας γράφω για ό,τι θησαυρούς ανακαλύπτω. Και θέλω καλά, fun ya novels -φέτος δεν με εντυπωσίασαν αυτά που διάβασα, θέλω  light summer reads, που θα βρω;

Προς το παρόν τι διάβασα τη χρονιά που πέρασε:

Fiction

Homegoing  ♥
Handmaid’s Tale  ♥  («Η Ιστορία της Πορφυρής Δούλης»)
Small Great Things  ♥ («Μικρά Σημαντικά Πράγματα»)
Η Υπέροχη Φίλη Μου ♥
Το Νέο Όνομα  ♥
Αυτοί που Φεύγουν και Αυτοί που Μένουν  ♥
The Bluest Eye  ♥  («Γαλάζια Μάτια»)
Tuesday Nights in 1980 ♥
I Know Why the Caged Birds Sing
Girls  («Κορίτσια»)
God Help the Child
The Humans  («Οι Γήινοι»)
A Long Way Down  («H Κάθοδος των Τεσσάρων»)

Ya novels

The Hate U Give  ♥
Asking for It  ♥
Tiger Lily  ♥
All the Bright Places («Όλα τα Φωτεινά Μέρη»)
Across the Universe  («Μέχρι την Άκρη του Σύμπαντος»)
The Ruby Circle (Bloodlines #6)
The Truth about Alice
Wintergirls
Vivian Versus America

Short Stories

Stone Gods  ♥
The End We Start From  ♥
Treats  ♥
Η Ιδιωτική Ζωή των Δέντρων

Ελληνική Πεζογραφία

Η Αρραβωνιαστικιά του Αχιλλέα  ♥
Φωνές από Χώμα  ♥
Το Φαράγγι
Το Βιβλίο της Κατερίνας

Non-fiction

Bad Feminist  ♥
Feminism is for Everybody: Passionate Politics  ♥
Men Explain Things to Me
Ο Αναρχικός Τραπεζίτης

Graphic Novels

Giant Days
Cry Havoc  ♥
Sex Criminals
Royal City
Saga  ♥
Monstress

Ποίηση

And Still I Rise ♥

Θεατρικά Έργα

Ο Χάρι Πότερ και το Καταραμένο Παιδί

5 Comments

    1. Δεν ήταν από τα φετινά αγαπημένα μου, αλλά εννοείται λατρεύω κι εκτιμώ την Καρυστιάνη! (Καρδούλα είχε η Μικρά Αγγλία πριν δυο χρόνια 😉 )

  1. Πολύ ωραία λίστα και με μεγάλη ποικιλία! Εγώ απογοητεύτηκα λιγάκι φέτος γιατί συνειδητοποίησα ότι δε θέλω να διαβάζω πια βιβλία που ξέρω πως θα μου αρέσουν, αλλά θέλω να δοκιμάσω περισσότερα είδη… να πειραματιστώ περισσότερο γιατί πιστεύω πως σίγουρα υπάρχουν πράγματα που θα μου αρέσουν εκεί έξω, ίσως και περισσότερο από αυτά που ήδη διαβάζω.
    Θα αφήσω εδώ και ένα Καλή Χρονιά να υπάρχει έτσι για το καλό χαχα! Σε φιλώ!

    1. Το ίδιο έπαθα κι εγώ πέρυσι και είχα πει το ’17 να είναι διαφορετικό, γι’αυτο διάβασα από παντού -θέατρο, ποίηση, comics- αν και λίγο και όχι όσο θα ήθελα. Μπορείς να λάβεις μέρος στο readathon του Somuchreading που πάντα έχει κατηγορίες γεμάτες diversity και σε «αναγκάζει» να ανοιχτείς. (Θα σου έστελνα link αλλά είμαι από κινητό.) Γενικά μη τρελαίνεσαι, όσο διαβάζεις και σ’αρεσει μια χαρά!
      Εγώ έβαλα resolution να ακούσω φέτος περισσότερη μουσική και τα playlists σου να ξέρεις βοηθάνε πολύ! Καλή χρονιά και σε ‘σενα! Εύχομαι το ’18 να μας πάει καλύτερα 😀

      1. Είχα ξεκινήσει το readathon πέρυσι αλλά και πάλι κινήθηκα σε γνωστές κατηγορίες… Έχεις δίκιο όμως! Σημασία έχει να διαβάζουμε και να το αγαπάμε.
        Σε ευχαριστώ για το σχόλιο σχετικά με τα playlists. Πραγματικά είναι ότι καλύτερο μου έχουν πει αυτές τις μέρες και μου έφτιαξες τη διάθεση! ❤😘

Σχολιάστε