Τι να διαβάσεις τα Χριστούγεννα!

*Για το Savoir Ville.

9167663181_6836e57539_b

Dash & Lily’s Book of Dares” Rachel Cohn & David Leviathan

Η Lily κρύβει στο ράφι του βιβλιοπωλείου ένα τετραδιάκι moleskine γεμάτο στοιχεία. Όταν τα Χριστούγεννα το ανακαλύπτει τυχαία ο Dash, ξεκινά η περιπέτεια τους. Πολύ πιο έξυπνο και αστείο απ’ότι θα περίμενες, στο Book of Dares θα βρεις τους πιο εκκεντρικούς χαρακτήρες, με τον Dash να σε κερδίζει στη κάθε σελίδα που διαβάζεις. Θα σε κάνει να περάσεις τις γιορτές σου με το χαμόγελο στα χείλη.

11088883655_0cbea153d4_z

Let it Snow” John Green, Maureen Johnson, Lauren Myracle

Τρεις μικρές χειμωνιάτικες ιστορίες που στο τέλος τους συνδέονται με έναν παράξενο τρόπο. Ο ρομαντισμός και η γαλήνη που χρειάζεσαι στις διακοπές σου για να χαλαρώσεις και να νιώσεις τη μαγεία. Κάτι μικρό να προσθέσεις στο βράδυ που θα έβλεπες ξανά το Love Actually.

tumblr_ncul0vnhlf1sh6x9zo3_1280

My True Love Gave to Me: Twelve Holiday Stories” Stephanie Perkins, Rainbow Rowell, Holly Black, Gayle Forman, Jenny Han, David Leviathan, Laini Taylor…

Αν σ’αρέσουν οι Χριστουγεννιάτικες οικογενειακές ταινίες, τα special επεισόδια των αγαπημένων σου sitcoms, αν σ’αρέσει το χιόνι και η ζεστή σοκολάτα, τότε αυτό το βιβλίο είναι το μπολ με τα ζαχαρωτά σου. Δώδεκα ιστοριούλες από τους πιο πετυχημένους -και προσωπικά αγαπημένους- συγγραφείς του είδους. Δώδεκα ιστορίες που έχουν μαγέψει όλους όσους έχουν προλάβει να διαβάσουν αυτή την καινούρια ανθολογία.

12 Comments

  1. geia sou eleni!thelw polu na arxisw na diabazw biblia sta agglika alla niwthw oti dn eimai aoma polu eksoikeiwmeni me tn glwssa mipws tha mporouses na m protineis kapoia sxetika «eukola» biblia sta agglika g na arxisw?

    1. Φυσικά! 😀 Πες μου μόνο πόσο χρονών είσαι για να μην σου προτείνω πολύ παιδικά βιβλία ή πολύ «μεγαλίστικα».
      Έτσι όπως το σκέφτομαι τώρα, οτιδήποτε της Jeny Hann διαβάσεις θα είσαι ευχαριστημένη. Eίναι μικρά, εύκολα και πολύ ενδιαφέροντα βιβλία, είτε τη τριλογία του «The Summer I Turned Pretty» επιλέξεις, είτε το «To All the Boys I’ve Loved Before».
      Πολύ μικρά βιβλία με δυνατή (αλλά μελαγχολική) ιστορία είναι το «Eleanor & Park» της Rainbow Rowell και το «If I Stay» της Gayle Forman.
      Τέλος, λίγο πιο μεγάλο αλλά εξίσου εύκολο και καλό είναι το «Anna and the French Kiss» της Stephanie Perkins. Οποιοδήποτε αποφασίσεις από αυτά, δεν θα αντιμετωπίσεις πρόβλημα με τη γλώσσα και νομίζω θα τα απολαύσεις πολύ 🙂

      1. Dn ksereis poso ilpiza na m peis ta polusuzitimena biblia ts stephanie perkins kai to eleanor and park exw akousei ta kalutera kai ilpiza na einai sxetika eukola g na mporesw na ta diabasw! S euxaristw polu g ts protaseis s sigoura tha parw kapoia apo auta stis diakopes!

        1. Να έχεις στο μυαλό σου πάντως ότι το Eleanor & Park θα το μεταφράσουν σύντομα και στα ελληνικά 🙂 Enjoy your reading!!

            1. Δεν ξέρω ακόμη, αλλά είχαν ρωτήσει τη Rowell αν θα μεταφράσουν κάποιο από τα βιβλία της στα ελληνικά κ είχε απαντήσει μόνο για το Eleanor & Park, το οποίο περιμένω μέσα στο ’15 🙂 Α! Επίσης από αυτά τα βιβλία που σου είπα, το «If I Stay» και η τριλογία του «The Summer I Turned Pretty» κυκλοφορούν ήδη στα ελληνικά…

  2. Νομίζω τα δυο τελευταία θα τα παραγγείλω αμέσως! :)) Τα βρίσκεις κ στο public η κάνει κανεις παραγγελία μεσω αυτού αντι για παραγγελια στο amazon;

    1. Συνήθως κάνω παραγγελία από το public, έχει και τα τρία βιβλία αλλά το «My True Love Gave to Me» το έχει στην πανάκριβη (και άσχημη) έκδοση:p Δοκίμασε αν σε βολεύει και το bookdepository, από την Αγγλία 🙂

  3. To My True Love Gave to Me θέλω τόσο πολύ να το διαβάσω!
    Και πόσο όμορφη είναι η Αγγλική έκδοση!!! Για να την χαζεύεις…!

Σχολιάστε