12 Μήνες – 12 Graphic Novels

*Στα πλαίσια της σειράς που γράφω στο Savoir Ville, «12 Μήνες – 12 Βιβλία». Διάβασε αν θες:
12 Αγαπημένα Βιβλία.
12 Βιβλία για τις Γυναίκες.

Ιανουάριος

tumblr_n86yh288P41ssmm02o3_1280

Ξεκινάς δυναμικά με ένα sci-fi comic που θυμίζει την ιστορία του Ρωμαίου και της Ιουλιέτας σε ένα σύμπαν του Star Wars. Είναι μία εκπληκτική on going σειρά, η οποία έχει κυκλοφορήσει ήδη 4 volumes.

Φεβρουάριος

719535

Αν θες κάτι διαφορετικό από τα fantasy comics που είναι η cult επιλογή του χώρου, μπορείς να αρχίσεις με το Breakfast After Noon, μία σημερινή και απόλυτα ταυτόσημη ιστορία δύο νέων που αντιμετωπίζουν το φάντασμα της ανεργίας στο Λονδίνο.

Μάρτιος

mia_kardia_gia_ton_leontokardo_01

Για τον πρώτο μήνα της άνοιξης, σου προτείνω αυτό το ρομαντικό και αστείο graphic novel από τον δικό μας Έλληνα κομίστα, Ηλία Κυριαζή. Μία ιστορία για ανθρώπινους σούπερ-ήρωες που θα σε κερδίσουν από τη πρώτη σελίδα.

Απρίλιος

1324543131lostatseacover2

Μια γλυκόπικρη ιστορία για την εφηβεία. Αντιπροσωπεύει απόλυτα το heartache των εφήβων με έναν παράξενο τρόπο που για κάποιο λόγο λειτουργεί τέλεια και σου δίνει να καταλάβεις και να νιώσεις πράγματα, όπως κανείς άλλος.

Μάιος

conteudo_32013

Η ιστορία ενηλικίωσης μιας Ιρανής κοπέλας, η οποία ξεκίνησε τη δική της επανάσταση μέσα από το χιούμορ και το σχέδιο της. Το adaptation του graphic novel σε ασπρόμαυρο animation σάρωσε όλα τα βραβεία στις Κάννες. (Μεταφρασμένο στα ελληνικά από τις εκδόσεις Ηλίβατον.)

Ιούνιος

chew-trade-2-cover

Μία ψυχωτικά ευφυής και γρήγορη ιστορία για έναν πράκτορα που λύνει υποθέσεις μασώντας φαγητό (και όχι μόνο) από τη σκηνή εγκλήματος. Το σχέδιο του είναι απίστευτο και η υπόθεση ένα καθαρό mindfuck. (Έχουν κυκλοφορήσει 9 volumes.)

Ιούλιος

IKillGiants-TP-d0c31

Από αυτά τα quirky ανεξάρτητα πραγματάκια που αγαπάς. Θα μπορούσε να γίνει ταινία του Sundance.

Αύγουστος

deadly-class-01

Μία ακαδημία που εκπαιδεύει τους καλύτερους assassins του κόσμου. Χρειάζεσαι κάτι παραπάνω; Warning: το σχέδιο είναι αρκετά βίαιο. (Έχουν κυκλοφορήσει δύο volumes ως τώρα.)

Σεπτέμβριος

cover-blackhole

Μια παράξενη, πολύ παράξενη ιστορία. Μία Αμερική και μία γενιά που αντικατοπτρίζεται πολύ σωστά.

Οκτώβριος

maus

Ένα ακόμη απάνθρωπο κομμάτι του Δεύτερου Παγκόσμιου Πολέμου όπως δεν έχει ειπωθεί ποτέ πριν. Θα μάθεις ιστορία από ένα comic που διδάσκεται στα σχολεία της Αμερικής.

Νοέμβριος

91bldT8CbtL._SL1500_

Πέντε μακάβρια και απίστευτα creepy στριπάκια για το θάνατο και την άβυσσο. Ένα artwork που θα σε μαγέψει και θα σε κάνει να το κοιτάς για ώρες.

Δεκέμβριος

blankets_new_edition_cover_lg

Ένα coming-of-age στόρι σε ένα τεράστιο graphic novel, του οποίου το σχέδιο είναι ένα έργο τέχνης.

24 Comments

      1. Ω! Ευχαριστώ πολύ! ( Τέλεια γιατί δεν το ‘χω πολύ με βιβλία κλπ που επεκτείνονται σε άπειρες συνέχειες. 😛)

        1. Ναι καταλαβαίνω, τα series κουράζουν! Το συγκεκριμένο είναι standalone, όπως και το Persepolis (στα ελληνικά μόνο το έχουν χωρίσει σε δύο volumes), που νομίζω θα σ’αρέσει πολύ. 🙂

        1. Ισχύει, είναι της Fiona Staples. Από την άλλη, δεν είναι το artwork που σε κερδίζει, αλλά οι χαρακτήρες! Είναι όλοι ξεχωριστοί, παράξενοι και overpower και χτίζουν μαζί έναν πολύ δυνατό μύθο.

    1. Εχμμ.. ξέρεις τι? Το Black Hole είναι πολύ περίεργο, είναι πιο safe να σου προτείνω το Breakfast After Noon, είναι ακριβώς ότι περιγράφει η υπόθεση, εμένα μ’άρεσε πολύ! 🙂

  1. Εχω το Περσεπολις και προσπαθω α βρω και το blankets εχω διαβασει φοβερες κριτικές! Λιγο ππυ διάβασα απο το maus δεν με ενθουσίασε αλλα δεν μπορω να εχω σωστη άποψη! Οπως παντα φοβερες επιλογές!

    1. Είναι και τα τρία εκπληκτικά graphic novels! Νομίζω με την εξής σειρά:
      1. Persepolis
      2. MAUS
      3. Blankets
      Δώσε μια δεύτερη ευκαιρία στο MAUS, είναι από τα καλύτερα πράγματα που έχουν σχεδιαστεί ποτέ, το ξέρω ότι ξενίζει το concept με τα ποντίκια, αλλά βγάζει νόημα και η αλληγορία του είναι πανέξυπνη και συγκινητική. Και διάβασε γρήηηγορα το Persepolis αν βρίσκεται ήδη στη βιβλιοθήκη σου, χάνεις!

      1. Χμμμ θα σε απογοητεύσω! Μου αρεσει πααααααααρα πολυ αλλα για εμενα ειναι γυρω στα 3-3,5 αστερια η βαθμολογία του ειδα ότι εσυ του εβαλες πεντε!

          1. Χεχεχεεχ καλα κάνεις! Μόλις το τελειωσω θα γραψω την κριτικη μου να μου πεις άποψη! Αυτός ο μήνας ηταν αναγνωστικα ο χειρότερος δεν διαβασα σχεδον καθολου.

    1. Σε ευχαριστώ πολύ! Τα έχω διαβάσει όλα και ειλικρινά στα προτείνω ανεπιφύλακτα, ειδικά το I Kill Giants και το Through the Woods, είναι φανταστικά! Ποια έχεις διαβάσει εσύ…? 🙂

  2. Εγώ έχω διαβάσει τα Chew, Deadly Class (το οποίο έχω αφήσει τελευταία πίσω), Μια καρδιά για το Λεοντόκαρδο μου άρεσε επίσης πολύ, καλά το Saga καταπληκτικό και φυσικά το Persepolis! 🙂
    Πρέπει να βρω χρόνο να διαβάσω και τ αυπόλοιπα καθώς και τα τελευταία τεύχη των σειρών!

Σχολιάστε