Όταν τα guilty pleasure μετατρέπονται σε κάτι παραπάνω 

Sweet/ Vicious, μία σειρά που παίρνει το rape culture και το συνθλίβει μέχρι τα κόκκαλα. Με comic επιρροές, πολλή βία και την απαραίτητη υπερβολή του Mtv η σειρά παίρνει μια girly φόρμουλα και τη μετατρέπει σε κάτι που δεν έχουμε ξανά δει (με εξαίρεση ίσως το Veronica Mars). Δυο κοπέλες που μετατρέπονται σε vigilantes και επιτίθενται σε κάθε βιαστή του campus τους, κάνοντας αυτό που η αστυνομία αδυνατεί -τιμωρούν τους ένοχους. Με μαύρη μάσκα και ροζ τσάντα, ο όρος superhero παίρνει άλλη σημασία και φτάνει αυτό που ήθελε να περάσει το Jessica Jones, το πόσο εύκολα η κοινωνία καλλιεργεί και συντηρεί τη κουλτούρα του βιασμού. Είναι ανάλαφρο όσο του επιτρέπει το κανάλι, αλλά τόσο σημαντικό όσο το απαιτεί η εποχή του και η πολιτική κατάσταση του τώρα. Must watch.

Riverdale, ο νέος εθισμός του CW. Ένα adaptation του πασίγνωστου εφηβικού comic των 80’s, Archieπου δεν έχει όμως καμιά σχέση με την υπάρχουσα ιστορία. Σκοτεινό και φρέσκο μας συστήνει τη πόλη Riverdale που τη σκεπάζει ένα πέπλο μυστηρίου και μια ατμόσφαιρα Σκανδιναβικού αστυνομικού. Μη σας ξεγελά το horror κλίμα και ο ανεξήγητος φόνος, η σειρά στη καρδιά της (και στην επιφάνεια της) είναι καθαρά εφηβική: love triangles, απότομες εναλλαγές σκηνών, αχρείαστα prom nights, μοντέλα σε ρόλο 17χρονων αλλά όλα αυτά με μία στροφή αλλαγής, καθόλου προβλεπόμενα και κλισέ. Μία αισθητικά πανέμορφη σειρά που τολμάει να αλλάξει λίγο τον αέρα του CW, κάνοντας τα στερεότυπα ιστορία.

4 Comments

  1. Καλημέρα!

    Θα τις τσεκάρω τις σειρές. Ιδίως την πρώτη γιατί καιρό τώρα θέλω να γράψω κάτι πάνω στην κουλτούρα του βιασμού, αλλά ας όψεται η εξεταστική!

    Εγώ έχω σημειώσει να δώ Λέμονι Σνίκετ, ΟΑ και Α- word.

    1. Για το OA έχω ακούσει τα καλύτερα, το A Series of Unfortunate Events πρέπει να είναι αρκετά προσεγμένο… Το Α-word πρώτη φορά το ακούω! Με τι έχει να κάνει?

  2. Το πρώτο επεισόδιο του Riverdale πάντως δε με ξετρέλανε. Καμία σχέση με το κόμικ -απορώ που το συνδέουν κιόλας, δεν υπάρχει λόγος- και απλώς teen σειρά που προσπαθεί να δείξει ότι δεν είναι άλλη μία teen σειρά. Δεν ξέρω αν αλλάζει κάτι στο 2ο. Θα προτιμούσα να φτιάχνανε σε σειρά το Afterlife with Archie ας πούμε.

    1. Θα ήταν τέλειο αν έκαναν το Afterlife with Archie!! Η αλήθεια είναι ότι δεν έχει καμία σχέση με το κόμικ, αν και με ενθουσιάζουν κάτι μικρά references (ο σκούφος του Jughead που θυμίζει κορώνα), δεν ξέρω για ποιο λόγο το χαρακτήρισαν adaptation βέβαια… Εμένα μ’αρέσει, δεν κρύβει αυτό που είναι και γι’αυτό που είναι -είναι πολύ καλό! Να δεις αν προλαβαίνεις Sweet/Vicious, έχω εκπλαγεί με αυτή τη σειρά! 🙂

Σχολιάστε